Linux Mint

Waarom ik Linux Mint ben gaan gebruiken
Windows 10 heeft voor mij een beetje afgedaan, regelmatig zet een update alle instellingen weer op aan en wil tegenwoordig zoveel van je weten en delen met je App´s dat er ernstige twijfel ontstaat wat betreft je privacy. Daarnaast hanteert de Amerikaanse wetgeving andere normen dan de Nederlandse wetgeving. Ik ging dus zoeken naar een alternatief.

Appel
Mooi systeem. Geprobeerd op een geleende computer maar bij nader inzien een beetje duur in aanschaf, zelfs een tweedehands was nog prijzig.

Mint 18.3 Cinnamon
Zo kwam ik terecht bij Linux. Na diverse distributies geprobeerd te hebben zoals Ubuntu en PClinuxOS kwam ik terecht bij Linux Mint. Mint (gebaseerd op Ubuntu) heeft net als de anderen verschillende versies, de verschillen zitten in de grafische omgeving. Ik viel op de Mint Cinnemon, dat veel op de Windows omgeving lijkt. Met de Live-DVD of USBstick kun je Mint op je PC testen en kijken of en hoe het werkt. De Live-CD gebruiken als opstart cd, doet niets met Windows, gebruikt alleen het geheugen van de computer. Verwijder de Live-DVD c.q. USBstick en start de PC opnieuw op, dan is Windows weer gewoon aanwezig.

Voordelen en nadelen
1. Linux Mint is gratis, ondersteuning op diverse Nederlandse Nederlandse fora, betrouwbaar, veilig en stevig bestand tegen virussen.
2. In het begin is het wel even wennen aan de opbouw van Mint, maar dat went snel. Andere icons en benamingen, bovendien alternatieven zoeken voor Windows programma´s die je gebruikt. Het is ook mogelijk om Windows programma´s te installeren met de Wine emulator, maar lang niet alle Windows programma´s werken daarmee.
3. Linux Mint doet eigenlijk alles wat Windows doet, Internet, Mailen, Faceboek, website spelletjes etc.
4. Met grote spellen is er nog wel een achterstand, maar er wordt wel hard aan gewerkt.
Ik werk nu al een tijdje met Mint en ben tot nu toe zeer tevreden.

Als er interesse voor is, gaat Digital tijdens de bijeenkomsten in oktober, november en december met een gratis inloop uitleg geven over Linux Mint en kan men kennis maken met dit besturingssysteem. Heb je interesse of wil je meer informatie, mail naar: digitaldh3@gmail.com of bel: 06-81420099.

Voordelen:

  • LInux ISO gratis downloaden.
  • Linux is betrouwbaar, je werkt als gebruiker.
  • Linux is door zijn structuur nagenoeg niet gevoelig voor virussen.

Nadelen:
  • Installeren is iets lastiger.
  • Het duurt even voor je de structuur door hebt.
  • Zoeken naar vervangende programnma's.


Nu ik Linux Mint al een tijdje gebruik en vervangende programma's heb gevonden ben ik zeer tevreden. Internet, E-mail en Ziggo-Go het werkt allemaal prima. Ook de updates gaan soepel, in de snelstartbalk krijg je een melding als er updates zijn, klik op melding en de updates start. Ja, nogmaals ik heb geen spijt dat ik aan Linux Mint ben begonnen.
Blues Radio
Radio 6 Blues (24/7) De Blues Radio (24/7) Blues radio's - NL & World Blues radio's - Pinguin Blues
Magazine
Blad voor gitaristen Magazine voor Blues fans Blues krant

Blues Harp
Forum voor blues harp spelers